Referat: Dingle AIK F10/11 - Pixbo IBF F09 Svart

Helgens andra match och en helt annan match på pappret än gårdagens match mot Partille.
Det är Pixbo F-09 som gästar oss i serie D och man kan ju tillåtasig att fundera lite på vilka lag som ligger i vilka serier, men det får var och en göra och tycka till om på egen hand :)

Vi visste vad vi hade att möta. Spelskickliga, kvicka spelare med ett effektivt skytte. Planen var helt klart att störa skyttar och stoppa uppspelen tidigt. Särskilt ett par spelare hade vi koll på som behövde markeras extra.

Matchen drar igång med bra Pixbotempo och tyvärr är vi lite på hälarna och missar just ett par av de punkter vi skulle satsa på. Pixbos effektiva skytte gör också att de ganska bekvämt kan gå upp till 0-3 ledning. Där någonstans händer något i matchbilden och vi får till ett bättre försvarsspel. Inte vackraste uppspeln, men vi kommer effektivt upp mot Pixbos mål allt oftare. Det ska dock till en Pixboutvisning för fasthållning innan vi kan göra ett riktigt bra Powerplay. Ett riktigt Powerplaymål står Stina Ö för efter en pass från Stina A ut mot Ödéhns högervinge i powerplayformationen. Skott i mål och vi får mer energi. En dryg minut senare är det dags igen och det är Wilma som gör mål från snäv vinkel på vänsterkanten efter pass från Lindsay.

Vi går till pausvila med en skön känsla och mycket energi. Mycket prat om att inte slappna av och att Pixbo troligen kommer ut med mycket fart igen. Andra perioden i gång och det blir ett böljande ställningskrig i dryga 6minuter innan Dingle kommer in i en stark sekvens av matchen. Stina Ö håller sig framme och bryter en diagonalpass från Pixbo och tvekar inte. En hård backhand upp i krysset och det är kvitterat i Munkedalshallen. Ett snyggt mål efter en lång sekvens av hårt kämpande in i matchen igen av Dingle. I elfte minuten smäller det igen och det är återigen i Powerplay efter att vi knappt startat rullandet innan Kira får en passning av Stina Ö, tar några steg in centralt från sin pointposition och sätter den bakom troligen skymd Pixbomålis.

Ledning i andra pausvilan men väl medvetna om att matchen inte är slut, manar vi på att fortsätta som tidigare.

Tredje perioden börjar och den börjar lite som hela andra perioden. Är en del haffsigt spel nu. Pixbo börjar bli frusterade och Dingle ser lite trötta ut stundtals. Pixbo kvitterar 4-4 efter missad markering och snyggt skott från deras vänsterkant.
Här börjar Pixbo med en något annorlunda taktik och vi går i fällan. Man backar hem mer och mer och kör på kontring när vi kliver upp. På ett par minuter tar man en tvåmålsledning men Dingles styrka är att inte deppa ihop utan stå upp i dessa lägen. Vi får en straff med oss (något billig, men jag klagar inte när det gynnar oss) men Lindsay missar den tyvärr och vi får fortsätta jaga ett tvåmålsunderläge. Vi tar time-out och tar ett litet prat och skruvar upp tempot lite. Vi har ett par chanser till innan tiden rinner iväg och Pixbo tar hem segern.

Vi tar med oss en bra match mot mycket duktigt motstånd och ett i princip rent 09-lag med mycker erfarenhet från högre juniorserier. Ett par av spelarna vi mötte idag mötte tex våra damjuniorer i tisdags. Vi tar med oss upphämtning av 0-3 underläge till ledning och att vi står upp och inte slutar kämpa när vi återigen har ett underläge i slutet av matchen.
Pixbo kör en ganska hård stil idag med mycket armbågar i rygg och en del gnäll och snack på planen. Vi sänker oss inte till det utan står upp. Mycket bra karraktär idag! Vi får se matchen som en riktigt bra kraftmätning mot ett av distriktets bästa lag i denna åldersklassen.
En del tjafs mellan domare och Pixboledare avslutar matchen och det får stå för dom. Jag tycker matchen var bra dömd, något sönderblåst ibland, men med många korrekta domslut inklusive ett bortdömt Pixbomål och ett skott som hrela Dinglebänken tyckte var inne, som sedan visar sig inte vara det - så bra dömt i avgörande lägen enligt mig.

Vi gör två bra Powerplay och ett bra boxplay. Båda våra PP ledde till mål.

Extra omnämnande idag går till Stina Ö för ett mycket självuppoffrande spel mot tufft motstånd på sin vänsterkant. Ofta både två och ibland tre Pixbospelare mot sig. Gör ändå 2 mål och ett assist idag och täcker ett oräkneligt antal skott i boxplay.